Haber

Ukrayna Savunma Bakanı görevden alındı

– Ukrayna Savunma Bakanı Reznikov görevden alındı

Reznikov’un yerine Rüstem Umerov getirildi

KIEV – Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov’un görevden alındığını, yerine Ukrayna Devlet Mülkiyet Fonu Başkanı Rüstem Umerov’un getirileceğini duyurdu.

Ukrayna Devlet Lideri Vladimir Zelenskiy, sosyal medya hesabından Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov’un görevden alındığını duyurdu. “Bu hafta parlamentodan personel kararı istenecek. Ukrayna Savunma Bakanı’nı değiştirmeye karar verdim. Oleksiy Reznikov, 550 günden fazla süren geniş çaplı bir savaşa maruz kaldı. Bakanlığın yeni yaklaşımlara ve yeni yaklaşımlara ihtiyacı olduğuna inanıyorum. hem orduyla hem de bir bütün olarak toplumla diğer etkileşim biçimleri. “Savunma Bakanı artık Rüstem Umerov tarafından atanacak. Umerov’un daha fazla tanıtılmasına gerek yok. Parlamentonun bu adaylığı desteklemesini bekliyorum” dedi.

Eski milletvekili Rüstem Umerov (41), Eylül 2022’den bu yana Ukrayna Devlet Varlık Fonu Başkanı olarak görev yapıyor. Umerov’un, başta Karadeniz Tahıl İşletmesi olmak üzere Ukrayna’ya yönelik savaş anlaşmalarında değerli bir role sahip olduğu belirtiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu