Haber

Mansur Yavaş: “Ulaştırma Bakanlığı Havalimanı Metrosunu Ankara Büyükşehir’e devrederse biz de yapacağız”

ankaraBüyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Havalimanı metrosu 2019’da yatırım programına alındı. 2019’dan beri Ulaştırma Bakanlığı ihalesini yapmadı. Biz de ocak ayında dilekçe yazdık. İnşallah Ulaştırma Bakanlığı onu da devreder.” Çubuk dahil Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne metro. E’ye geçerse biz de söz veriyoruz” dedi.

Mansur Yavaş, bugün Ankara’nın Çubuk ilçesinde düzenlenen törenle Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ilçede hayata geçirdiği ve hayata geçireceği projeleri tanıttı. Yavaş dedi ki:

“PANCARDS İLE YAPTIĞIMIZ İŞLERİN MALİYETLERİNİ VATANDAŞLARIMIZA BİLDİRMEYE DEVAM EDİYORUZ”

“Göreve başlamadan önce şeffaf, hesap verebilir ve katılımcı bir anlayışla Ankara’ya hizmet edeceğimizin sözünü vermiştik. Seçimi kazandıktan sonra hemen kolları sıvadık. Şimdiye kadar 3 bin 500’e yakın ihaleyi canlı yayınladık. Bu ihalelerin tamamı kalacak. Youtube’da ve internette sonsuza kadar.Çalışmalarımızın maliyetlerini pankartlarla hemşerilerimizi bilgilendirmeye devam ediyoruz.Sayıştay raporlarını internet sitemizde yayınlayarak tüm harcamalarımızı halkımızla paylaşıyoruz.Bütçemizi yaparken ve yönetirken ilimizde 550’ye yakın kamu ve sivil toplum kuruluşundan ve Kent Konseyi’nden teklif alıyoruz, katılımcı bütçe yapıyoruz, asla yani ‘Seçildikten sonra rozetimizi çıkaracağız, herkese eşit davranacağız’ dedik. ,nereden kaç oy geldiğine hiç bakmadan öncelikle ihtiyacın ve eksikliğin fazla olduğu Ankara ve ilçelerinde çalışmaya başladık.Kimin neye oy verdiğine bakmadık sadece hangi hizmete ihtiyacı olduğuna baktık. . İnsan sağlığını ve insan yaşamını ön planda tuttuk.

“5 BİN 609 AİLEYE GIDA, 421 AİLEYE DÜZENLİ EKMEK ÖDEMESİ”

Çubuk ilçemizde göreve başladığımız günden bu yana birçok çalışmaya imza attık. 2 bin 298 aileye çocuklarımız üşümesin diye doğalgaz takviyesi yapıyoruz. Her ay 4.600 aileye çocuklarımız protein alsın diye et ödemesi yapıyoruz. 5.609 aileye yemek, 421 aileye ise düzenli olarak ekmek yardımı yapılıyor. Bunu söylemememin amacı; Seçim öncesi özellikle yardımları keseriz dediler, Allah’ın bir kulunu ayırmadan daha çok desteklemeye devam ediyoruz. Özellikle pandemi döneminde Çubuklu çocuklarımız eğitimden mahrum kalmasın diye 75 köyümüzü internete bağladık. Pandemi döneminde 742 öğrencimize her ay 10 GB internet hizmeti verdik. Çocuklarımız gelişsin, üşümesin, yaşıtlarıyla eşit şartlarda eğitim alsın istiyoruz. Aileleri gibi yardıma muhtaç olmasınlar istiyoruz. Kendilerine, ailelerine ve ülkemize faydalı ve üretken insanlar olsunlar.

“GEREKSİZ HARCAMALARI DURDURARAK PROJELER DÜŞÜNDÜK VE ANKARA HALKINDAN ALDIĞIMIZ PARALARI YİNE ANKARA HALKINA HARCAMAYA BAŞLADIK”

Değerli hemşerilerim; Ankara’mızın kalkınması için üretmemiz gerekiyor. Geleceğimiz için, çocuklarımız için, ülkemiz için üretmemiz gerekiyor. Bu yüzden elimizi taşın altına koyuyoruz. Gereksiz harcamalara, hayali projelere son verdik ve Ankaralılardan aldığımız parayı yeniden Ankaralılar için harcamaya başladık. Çubuk’ta 6 bin 637 çiftçimize yem bitkisi tohumu; Buğday, nohut, arpa tohumu takviyesi yaptık. Sebze fidesi, mazot ve sıvı gübre yardımında bulunduk. 11.186 metre sulama borusunu güçlendirdik. Alçı, mısır silajı ve suni tohumlama takviyeleri ile arıcılık eğitimleri sonucunda ilçemizde kırsal kalkınma faaliyetlerine 13 milyon TL katkı sağladık. 198 kilometrelik içme suyu hattını tamamladık. 61 adet su deposunu yeniledik. 312 bin ton asfalt attık. 12 bin 850 metre yeni yol kaplamasını tamamladık. Bu arada size şunu vereyim; Bu yıl farklı ihaleler düzenlediğimiz için Ankara’nın bütün ilçelerindeki tüm gruplar yollara ulaşırsa inşallah sıcak asfalt yapılır. İhaleyi böyle yaptık. Ankara içi ihalesini de bire bir yaptık. 95 mahallede içme suyu bordürleri, su deposu yenileme, sondaj kuyuları, 14 mahallede atık su ve yağmur suyu bordürleri imalatlarını tamamladık. 56 adet yangın söndürme tankerini köylerimize verirken, özel otobüslere validator takarak Ankara Kart ile ulaşıma başladık. Belediyemizin daha önce anaokulu yoktu, biz açtık. Çubuk kadın kooperatiflerinden alınan ürünleri Başkent Marketlerde satarak hem ekonomilerine hem de halkımızın sağlığına ve bütçesine katkı sağlamaya devam ediyoruz. Çubuk’ta bugüne kadar tüm bu hizmetler için yaklaşık 400 milyon TL’lik proje ve yatırım yaptık. Çubuklulardan aldığımız parayı yine Çubuklular için harcadık. Hem sosyal yardım alan vatandaşlarımızın yanında olduk hem de üretime yatırım yaptık. Hem yolları yeniliyoruz hem de altyapıda büyük bir dönüşüm gerçekleştiriyoruz.

“İKİ TESİSİMİZİ TOPLAMDA 75 MİLYON LİRALIK MALİYETLE TAMAMLADIK”

“Bugün iki tesisimizin açılışına geldik. Çubuk Aile Yaşam Merkezi’nde eğitim, kültür, sanat, spor etkinlikler düzenlenecektir. 6 bin 242 metrekare üzerine inşa ettiğimiz 7 katlı merkezimiz, Çubuk’ta genci yaşlı herkesin güzel vakit geçirmesini, öğrenmesini ve kültürel yaşama katılmasını sağlayacak. Bu proje ilçemize değer katacak. Bizim dönemimizden önce ihalesi yapıldı ama bitti. Gençlerimizin kendilerini geliştirebilecekleri ve keyifli vakit geçirebilecekleri Çubuk E-Spor Merkezi’ni de hizmete açıyoruz. Bin metrekare alan üzerine kurulu 3 katlı merkezimizde turnuva salonu, oyun odası, sanal gerçeklik odası gibi bölümler bulunmaktadır. Burada gençlerimizin sosyalleşmesine katkı sağlamak, takım ruhu kazandırmak ve profesyonel e-spor takımları kurmak amacındayız. Toplam maliyeti 75 milyon lira olan Çubuk Aile Yaşam Merkezi ve E-Spor Merkezimizi tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk.

“İnşallah soğuk hava deposu ihalesini MAYIS’ta yapıyoruz”

Sevgili Çubuklar; Bölgede çok sayıda kiraz var. Soğuk hava deposunun ihalesini mayıs ayında yapıyoruz ki bu kiraz bir an önce tüccarın eline geçmesin. Projeler tamamlandı ve inşallah bölge ekonomisine katkı sağlayacak. Ayrıca dondurulmuş gıda fizibilitesi yapılıyor. Bununla ilgili olarak Akhisar Ticaret Odası Lideri bu işi yapıyordu, kendisiyle çalışıyoruz.

ULAŞTIRMA BAKANLIĞININ ANKARA BÜYÜKŞEHİRİNE GİDEN HAVALİMANI METROSUNU KAPATMASI DURUMUNDA YAPACAĞININ SÖZÜNÜ VERİYORUZ”

Bir bahis hakkında daha fazla bilgi vermek istiyorum. Havalimanı metrosu hakkında bilgi vermek istiyorum. İnşa etmemize izin verilen tek yer Mamak metrosu. Yani Cebeci’den Mamak’a 8 kilometrelik metro için izin verildi. Proje yoktu. Proje 2 yıl sürdü. Çünkü 100’e yakın sondaj yapılıyor. Araştırma yapılıyor. Ayrıca Ulaştırma Bakanlığı’nın onayı da alınır. Sonra her şey katılaştı. Krediyi de bulduk, şu anda Hazine’de imza bekliyor. Hazine’de imzalandıktan sonra inşallah bu yıl içinde temelini atacağız. Sık sık şu eleştirilere maruz kalıyoruz; ‘Metro yapacaktın, yapmadın’. Tüm yetkiler bizden önce Ulaştırma Bakanlığına verilmişti. Kızılay’dan Dikmen’e, Koru’dan Yaşamkent’e ve Etimesgut’tan Eryaman’a kadar uzanan hattın projesini yeni yaptırıyoruz. Projeler tamamlandıktan sonra inşallah ihalesi açıklanır. Sevgili Çubuklular şunu söylemek istiyorum; İstanbul’da İstanbul Büyükşehir Belediyesi aynı anda 10 metro yapıyor. Ancak Ulaştırma Bakanlığı oraya hep metro yapıyor ve ‘siz az, biz çok yaptık’ tartışmasını yapıyoruz. Bakın 2019 yılında yatırım programına alınan havalimanı metrosu. 2019 yılından beri Ulaştırma Bakanlığı ihalesini yapmadı. Biz de Ocak ayında bir dilekçe yazdık. İnşallah Çubuk dahil Ulaştırma Bakanlığı o metroyu Ankara Büyükşehir’e devrederse biz de yapacağız sözünü veriyoruz, bunun mitini de veriyoruz. Sevgili Çubuklar; Önümüzde bir seçim var. Bu seçimde halk sandığa gidecek ve takdirini sunacaktır.”

Kaynak: ANKA / Güncel

yakutiyehaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu